Mikrovlnná trouba: mnohem více než ohřívání jídla
Mnoho lidí používá mikrovlnnou troubu pouze jako ohřívač zbylého jídla. Jaké plýtvání! Ve skutečnosti toho zvládne mnohem více, například sterilizovat předměty, péct nebo připravovat nálevy.
Jste zvědaví na mnoho dalších, překvapivých způsobů použití? Čtěte dále!
Triky pro mikrovlnnou troubu
Zde je pět nečekaných způsobů použití mikrovlnné trouby, které vám umožní ušetřit čas i energii a osvěžit domácí život trochou zábavy.
Sterilizace houbiček na nádobí
Umyjte houbičky studenou vodou a vyždímejte je. Naplňte mísu určenou pro mikrovlnnou troubu vodou a citrónovou šťávou (nebo malou sklenicí octa). Ponořte houbičky, nastavte časovač mikrovlnné trouby na 5 minut s programem P100 a hle, zde je výsledek! Tento postup můžete použít také ke sterilizaci dalších předmětů, například kojeneckých láhví, dudlíků nebo sklenic.
Pražení mandlí
Rozložte 100 g mandlí na talíři mikrovlnné trouby tak, aby mezi nimi byly malé mezery. Pečte 3 minuty s nastavením na P100, ale nezapomeňte po 2 minutách zkontrolovat stav. Až budou mandle opražené, nechte je další 2 minuty uvnitř trouby.
Zázvorový nálev
Omyjte kus zázvoru a nakrájejte ho na tenké plátky. Do mísy určené pro mikrovlnnou troubu dejte tři šálky vody a plátky zázvoru a vařte 7 minut s nastavením na P100. Potom počkejte 10 minut, přefiltrujte a podávejte.
Míchaná vejce
V míse určené pro mikrovlnnou troubu rozšlehejte dvě vejce společně se dvěma polévkovými lžícemi mléka, špetkou soli a pepřem. Vařte 2 minuty s nastavením na P100 a získáte chutná míchaná vejce!
Rozpuštění zkrystalizovaného medu
Ztuhlý med lze přivést zpět do tekutého stavu. Chcete se dozvědět, jak na to? Je to snadné, stačí otevřít sklenici a ohřívat ji od 30 sekund do 1 minuty s nastavením na P100.