Jak pečovat o akrylátová dvířka

Asi by vás nenapadlo vyrazit s fungl novým autem do kartáčové myčky. (Pokud ano, rozhodně dočtěte tento článek). S akrylátovými dvířky je to podobné. Jejich povrch potřebuje nejprve vyzrát. Stačí trocha péče a času, abychom tomuto báječnému materiálu dopřáli, co potřebuje. Co by rád.  

Aby akrylátová dvířka sloužila k plné spokojenosti zákazníků, je potřeba dodržovat několik jednoduchých zásad, které uvádíme v chronologické posloupnosti. Pro vytvrzení povrchu a získání vyšší mechanické odolnosti proti poškrábání je důležitá druhá zásada!

t.acrylic_piskova20seda_dekorativni20_roskleni_wire_20ram_5_20al_uchytka20e39_se20zapornym20uhlem_foto_zdroj_trachea-scaled.jpg

1. ZÁSADA | ODSTRANĚNÍ OCHRANNÉ FÓLIE

Ochrannou folii odstraňte až po kompletní montáži všech prvků, tedy v prostředí již čistém a bezprašném. Mějte na paměti, že okamžitě po odstranění je povrch citlivý na poškrábání!

 

2. ZÁSADA | VYTVRZENÍ POVRCHU

Pro zvýšení odolnosti ošetřete nábytek antistatickým sprejem „PRONTO proti prachu multifunkční“, který nastříkejte na celou plochu dvířek a zlehka rozetřete měkkým bezešvým bavlněným hadříkem. Antistatický sprej vnikne do mikropórů a uzavře je. Potom je nutné nechat dvířka 14 dnů vyzrát. V tomto období je nedoporučujeme čistit a leštit. 

3. ZÁSADA | ČIŠTĚNÍ DVÍŘEK

K čištění používejte antistatický sprej „PRONTO proti prachu multifunkční“ a výhradně měkký bezešvý hadřík ze 100% bavlny. V případě hrubých, zaschlých nečistot použijte na odstranění roztok vody a saponátu. Po odstranění hrubých nečistot je nutné povrch opět ošetřit antistatickým sprejem PRONTO. Vždy postupujte šetrně.

 

4. ZÁSADA | ZAKÁZANÉ LÁTKY

K čištění nikdy nepoužívejte abrazivní látky (látky na bázi písku nebo jiného brusiva), saponáty a látky založené na bázi alkoholu nebo rozpouštědla reagující s akryláty (organická rozpouštědla jako benzín, toluen, aceton atd.)

 

5. ZÁSADA | MECHANICKÉ POŠKOZENÍ DVÍŘEK

Vyvarujte se zvýšenému mechanickému namáhání, zvláště škrábání či otírání povrchu ostrými nebo abrazivními předměty (kartáče, škrabky, drátěnky apod.). Pozor také na utěrky s okraji obšitými syntetickou nití, která může povrch poškrábat!