Jak mohu dobře uchovat potraviny v ledničce?

Zde najdete nějaké triky, aby jste zabránili plísním a plýtvání.

Při uspořádání a skladování potravin v ledničce pečlivým způsobem je lze udržet déle čerstvé: naše babičky to věděly, odkázaly několik jednoduchých opatření, aby zabránily plýtvání potravinami. Zde je několik tipů, aby se zabránilo plísním, pachům a rychlému hnití.

frigo_interno.jpg

Zdolání plísně

Když mluvíme o čerstvých potravinách, vždy je tu riziko tvorby plísně. Pravidlo číslo jedna je pravidelné čištění chladničky s vodou a jedlou sodou a / nebo octem. Podle obsahu chladničky: nejúčinnější způsob, jak zabezpečit dlouhou životnost hub nebo salátu, je zabalit je do listů savého papíru. Abyste zabránili vzniku plísní na ovoci a zelenině, omyjte je vodou a octem a zabalte je do papírových pytlů. Pozor na jablko: je lepší ho skladovat mimo lednici nebo alespoň mimo jiných potravin, aby se zabránilo jeho přezrání a nebo zkažení.

Jak odstranit nepříjemné pachy

Pravidelný úklid vaší chladničky je nezbytný, platí některá opatření: aby se zabránilo nepříjemným pachům, stačí vychlazená sklenice plná jedlé sody nebo tampón namočený v octu. Chcete vyřešit problém vlhkosti? Místo jedlé sody použijte hrst tepelně neupravené rýže.

Je nezbytné držet chladničku čistou a bez nahromaděného ledu na stěnách, aby byl zabezpečený řádný provoz a chladící teplota.

Některé potraviny nemusejí být v chladu, ve skutečnosti může dojít k jejich poškození, jako jsou například exotické ovoce, citrusové plody, rajčata, zelené fazolky, okurky a cukety. Všechny druhy ovoce a zeleniny, které mají ještě zrát, by měly být skladovány při okolní teplotě. Vařené jídlo v nádobí nechte před uložením do chladničky vychladit, aby nedocházelo ke kondenzaci a náhlému zvýšení teploty uvnitř chladničky.

Oddělte syrové potraviny od vařeného jídla, aby se zabránilo kontaminaci. Vařené jídlo skladujte v čistých nádobách s krytem.

Jak umístit potraviny v chladničce

Uspořádání potravin závisí na druhu potraviny, každá potřebuje svou teplotu. Maso a ryby by měly být uloženy v nejchladnější části lednice, nejlépe ve speciálním šuplíku. Ryba správně vyčištěna a omyta, musí být konzumována v průběhu 24 hodin, maso má různou dobu ochrany v závislosti na typu naporcování a složení.

Ve vyšší teplotě (obvykle zásuvka ve spodní části) je uložena  zelenina a ovoce, které mohou být při nízkých teplotách poškozeny, a měly by být konzumovány rychle, aby se zabránilo jejich poškození.

Tvrdý sýr musí být skladovaný v nejvyšší části chladničky, aby byl chráněn před nadměrným teplem a chladem, čerstvý sýr ve spodní části, kde je teplota 2-4 °C

Co musíte mít v mrazáku?

Mrazák je impozantním spojencem v uchování čerstvého ovoce a zeleniny, zmrazené potraviny udrží déle, než ty, které jsou umístěny v chladničce. Je dobré zmrazit potraviny v čistých nádobách s etiketou obsahující název potraviny a datum zmrazení.

Před uložením vařeného jídla do mrazáku ho nechte vychladnout, při rozmrazování vařeného jídla ho nenechávejte při pokojové teplotě, ale dejte ho do ledničky.

Pokud budete chtít mít ingredience v podobě česneku a cibule vždy připraveny po ruce, pokrájejte je a zamrazte. Chcete-li zachovat po dlouhou dobu čerstvost bylinek, pokapejte je olivovým olejem a zamrazte je na kostky ledu. Chcete-li mít vždy k dispozici čerstvý chléb, nakrájejte ho na plátky a zamrazte.

Nezapomeňte, se potraviny mohou být zmraženy pouze jednou, a měly by být po rozmrazení zkonzumovány co nejdříve.

Čerstvé déle

Udržujte vnitřní teplotu v chladničce při 4 až 5 °C a teplotu mrazáku při teplotě asi -18 °C pro udržení nejlepší kvality potravin. Chladničku umístěte mimo dosah zdrojů tepla a otevřete ji jen tehdy, když to budete potřebovat, ujistěte se, že ji ihned zavřete.

Naučte se těchto několik triků k prodloužení životnosti potravin v lednici, a udržujte je chutné: zkuste to!