Jak fritovat zdravě?

973959_2.jpg

Přijde Vám fritování nezdravé a připravené jídlo plné oleje? S novou horkovzdušnou fritézou Taurus Professional Air můžete své obavy hodit za hlavu.

Tato fritéza totiž pracuje zcela bez oleje. Po pravdě, naučili jsme se rozprašovačem přidat pár kapek oleje hned po jejím zahřátí, jak ukazuje přiložené video. To ale jen pro dodání vláčnosti hotovému pokrmu.

Fritéza pracuje na principu ohřevné spirály jejíž teplo rozhání vrtulka do košíku s potravinami. Košík samotný je umístěn v kontejneru, který má po svém obvodě perforace s takovým tvarováním, aby horký vzduch cirkuloval a dokonale opékal potraviny ze všech stran. I přes to je vhodné potraviny v 1/3 času otočit, případně hranolky protřepat a načechrat.

973959_1_nahled.jpg

 

Fritéza se svým objemem 2,3 l připraví báječné zdravé hranolky jako přílohu až pro 4 porce, nebo maso do 1kg ať v celku, nebo porcované na čínu. Fantazie se meze nekladou a tak ve fritovacím hrnci můžete připravovat smažený sýr, obalovaný květák, řízky, ryby, nebo třeba jen žampiony s máslem na víně. Stačí nastavit teplotu v rozmezí 80 – 200oC, mechanickou minutku a můžete vařit. Po uplynutí nastaveného času se fritéza sama vypne a Vás zvukovým signálem zavolá k jídlu.

Manipulace s hrncem je navíc bezpečná. Nehrozí vylití horkého oleje a tepelně izolovaný plášť nedá žádnou příležitost popálit Vás, ani domácí mazlíčky, kteří větří, že se v kuchyni schyluje k něčemu báječnému!

logo_taurus_0.png

Nechte se inspirovat například čínským BBQ Char Siu:

  • ¾ kg vepřového pupku nebo prorostlejší krkovičky
  •  1 stroužek česneku
  • 1/3 hrnku sójové omáčky (tmavá a světlá 50:50)
  • 1PL medu
  • 2PL hnědého cukru
  • rýžové víno dle libosti
  1. Naložené maso nechte přes noc marinovat.
  2. Fritézu rozehřejeme na 200oC po dobu 3 minut a rozprášíme pár kapek oleje.
  3. Fritujeme 10minut na 180oC.
  4. Pokračujeme 5-8minut na 200oC (čas závisí na síle špalíků masa).

 

 

Horkovzdušnou fritézu Taurus Professional Air můžete zakoupit zde.