Hoover - příběh inovace

Zrození společnosti Hoover a prvního vysavače v historii

Krabice, ventilátor, hedvábný potah na polštář a násada od koštěte – tak vznikl první vysavač v historii. Na myšlenku, která proměnila tyto jednoduché prvky na jednu z nejrevolučnějších technologií minulého století, přišel James Spangler, noční hlídač v části New Berlin v Ohiu a astmatik, kterého už nebavilo dýchat prach, který vířil na jeho pracovišti. James si patentoval svůj vynález a snil o tom, že jej dostane do každé americké domácnosti. Potřeboval někoho, kdo by věřil jeho projektu a měl dostatečné zkušenosti a prostředky na jeho realizaci.

James Spangler.jpg  

Rozhodl se poslat svůj první základní vysavač své sestřenici, Susan Hoover – tento krok změnil jeho osud.  Susan ho několik dní zkoušela ve své domácnosti a stala se jeho nadšenou podporovatelkou. Ukázala jej manželovi, Williamu Hooverovi, majiteli malého podniku zpracujícího a prodávajícího kožené doplňky ve čtvrti New Berlin.  Díky rokům stráveným mezi zákazníky měl dobrý přehled o trhu. Jakožto prozíravý podnikatel okamžitě vycítil obrovský potenciál této futuristické „tyče“. Koupil patent a zahájil výrobu, tak vznikla společnost s názvem The Hoover Company. Psal se rok 1908.

Z počátku malá továrna vyráběla šest vysavačů za den pro místní trh, ale díky bezplatnému zkušebnímu provozu se den ode dne žádosti množily, až bylo pro uspokojení neustále rostoucí poptávky potřeba zajistit průmyslovou výrobu. Za velmi krátkou dobu se slovo „hoover“ stalo součástí angličtiny jako synonymum pro „vysávání nečistot“. A tak se používá do dnes.

 

1908---1918-Ten-Years-of-Progress.jpg  hoover-old.jpg manifestino-1.jpg manifestino-2.jpg

SPOLEČNOST HOOVER NYNÍ NABÍZÍ TO, CO BUDE STANDARDEM ZÍTRA

Aktuality z celého světa. V uplynulých desetiletích společnost Hoover založila novou společnost v Londýně a otevřela nové továrny ve Spojeném království a Evropě. Poté expandovala do Asie a Afriky. Je to začátek velké skupiny, jejíž značka se do podvědomí zapsala neustálou snahou a vytvářením řešení, která předvídají budoucí trendy prostřednictvím nádherných, funkčních a vysoce inovativních domácích spotřebičů.

V roce 1926 byla Hoover první společností, která vyrobila elektrický tyčový vysavač. V roce 1936 se její ohebná hadice stala stálou součástí moderních vysavačů. V roce 1946 začala vyrábět válcové vysavače. V roce 1948 začala expanzi do dalších odvětví. začalo to výrobou praček a poté dalších velkých domácích spotřebičů pro úklid, vaření a chlazení. Skupina Hoover Group pokračovala v expanzi až do osmdesátých let minulého století, kdy byly výroba a obchod reorganizovány. 

Na konci dlouhé fáze fúze a začlenění koupila společnost Candy v roce 1995 skupinu Hoover European Appliances Group se všemi exkluzivními právy ke značce Hoover v Evropě, Severní Africe a Středním východě a navíc i pro bývalé sovětské republiky v Asii.

Hoover-building.jpg                                       Logo_Hoover_+_Generaton_Future_CMYK_300dpi.jpg

VÁŠEŇ PRO DESIGN A TECHNOLOGII

100 let společnosti Hoover

V roce 2008 skupina oslavila první století značky Hoover zvláštní řadou výrobků, které představovaly vrchol inovací, výkonnosti a smyslu pro detail. Celý rok 2008 měly všechny výrobky a komunikace společnosti Hoover logo „Celebrating 100 Years“ (slavíme 100 let) – čímž se nemůže pochlubit každý.

Maximální výkonnost ve všech velikostech

Oslavy stého výročí skončily, ale představování nejmodernějších technologií pokračuje. Výzkum a vývoj se zaměřuje na zajištění mimořádného výkonu ve všech oblastech.

Rekordní maxikapacita

Společnost Hoover drží rekord maximální náplně pračky běžných rozměrů, který činí 13 kg. Tento model Dynamic Mega, což je pračka se sušičkou, vypere až 13 kg prádla a usuší až 8 kg – což je v podstatě dvojnásobek průměrné pračky se sušičkou. Maximální kapacitu nabízí i trouby (až 78 litrů) a myčky (až 16 sad nádobí).

Třída 4 A u vysavačů

Energetické štítky válcových vysavačů Hoover mají jako první třídu 4 A, což znamená maximální energetickou účinnost, účinnost filtrace a efektivitu vysávání nečistot z koberců a tvrdých podlah, navíc mají také nejnižší hlučnost. Tohoto výsledku je dosaženo pomocí multicyklonové technologie Airvolution™, která využívá odstředivé síly malých cyklonů pro oddělení vzduchu a prachu hnaných do tělesa nádoby na prach, čímž nepřetěžuje filtr. U bezsáčkových vysavačů Synthesis umožňuje technologie výkonného aktivního stlačování PACT stlačení prachu na jednu desetinu jeho objemu. Tak vzniká malá cihlička, což snižuje na minimum rozptyl prachu do vzduchu při otevření nádoby.

Tichá technologie

Nejvyšší výkon nemusí být nutně nejhlučnější. Nejmodernější technologie vyvinuté společností Hoover umožňují dosahovat vynikajících výsledků při nejnižších hladinách hluku na trhu. Zejména malé spotřebiče těží z technologie Dynamic Silence, která snižuje vibrace a pohlcuje hluk, čímž významně snižuje hladiny hluku.  V případě nového válcového vysavače A-Cubed Silence dosahují hladiny hluku 62 dB, takový spotřebič lze používat kdykoliv, aniž byste se museli bát, že vzbudíte sousedy nebo děti. Pro velké spotřebiče společnost Hoover nejprve vynalezla technologii tichého invertoru a později přišla s technologií dokonale tichého invertoru. Pračky s motory s dokonale tichým invertorem, například pračky řady Dynamic Mega a Dynamic Next, produkují během praní pouhých 48 dB, což je asi třetinový hluk oproti tradičním pračkám.

 

DIGITÁLNÍ EVOLUCE: SPOTŘEBIČE OVLÁDANÉ NA DÁLKU

V době smartphonů a trvalého připojení k internetu je společnost Hoover opět napřed a představuje řadu praček, myček, chladniček, trub, digestoří a varných desek, které lze ovládat, spravovat a monitorovat mobilními zařízeními pomocí aplikace Hoover Wizard. Připojení u modelů One Fi zajišťuje rozhraní Wi-Fi, u modelů One Touch pak technologie NFC.

 

Produkty HOOVER v naší nabídce 

 Hoover autorizovaný prodejce - záruka 5 let.jpg