Barva roku 2021

Pantone Color Institute je organizace, která definuje, spravuje a rozvíjí nejrozšířenější systém barevných standardů na světě. Od roku 2000 navíc každoročně pořádá schůzku světových odborníků, kteří společně vyberou barvu roku. Ta je vyhlášena počátkem ledna a má představovat určité poselství pro nadcházející rok.

 

Pro rok 2021 byla vybrána kombinace barev, jejichž názvy bychom přeložili asi jako „Dokonalá šedá“ a „Zářivě žlutá“.

colorof2021.jpg

Zdroj: Pantone Color Institute

 

Co vedlo odborníky z celého světa, aby pro nastávající rok vybrali právě tuto kombinaci? Co má představovat? Jaké je její poselství?
V době přetrvávajících nejistot potřebujeme dodat odvahu, dobít energii a povzbudit. Zářivě žlutá je barva slunce – pozitivní a energická, zatímco šedá je barvou oblázků na pláži, barvou spolehlivosti, pevných základů a věčnosti. Spojení těchto barev nám dodává sílu a naději, jak to vyjádřila ředitelka Pantone Color Institute.

„Spojení stabilní „Dokonalé šedé“ s pulzující „Zářivě žlutou“ vyjadřuje nadějné poselství statečnosti. Praktická, skálopevná a současně vroucí a optimistická, taková je kombinace dodávající nám houževnatost a naději. Potřebujeme nabýt odvahu a povzbuzení, to je pro lidskou duši nezbytné.“  

Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute

 

 

Podíváme-li se na letošní barvy prizmatem uvedeného, můžeme souhlasit, že byly vybrány dobře. Každá z nich je zajímavá a silná sama o sobě, spojení z nich ovšem dělá něco velmi výjimečného a pozitivního. Pokusili jsme se promítnout letošní barvy roku do interiéru a připravili pro vás kuchyňskou linku na toto téma.

2101.jpgMasivní dvířka T.wood: tvar M-T96 / lak šedý G5 & lakovaná dvířka T.lacq: tvar Q96 / lak RAL 1018 lesk

logo-trachea_4.png